Habár ezzel a részben gépesített kontakt kézi eljárással szinte az összes kézi laminálásra alkalmas mátrixgyanta valamelyike feldolgozható, alkalmazása mégis elsősorban a poliészter rendszerekre korlátozódik. Ez a technológia magába foglalja a szórópisztoly által apróra vágott üvegszál és az inicializált gyanta egyidejű felhordását a szerszám felületére.

 Az eljárás speciális gyantarendszert nem igényel, de mindenképpen javasolt az alacsony sztirol kipárolgással rendelkező gyantarendszerek használata, mivel a szórás során a gyanta nagy felületen érintkezik a levegővel, így a sztirol emissziója is nagyobb, mint egy kézi laminálás esetében. Ennek csökkentése érdekében speciális szórópisztolyt alkalmaznak, amely nagyobb méretű gyantacseppek szórását biztosítja. Így a gyanta fajlagos felületének csökkentése révén alacsonyabb a sztirol kipárolgás. Ezen kívül, erősen ajánlott alacsony sztirol tartalmú és paraffint tartalmazó színváltó mechanizmussal rendelkező gyanták használata.

Erősítő anyagként leginkább az olcsóbb, úgynevezett egyesített üvegrovingok használatosak.

 

A szórást a szerszámra olyan szórópisztoly segíti, amely egyidejűleg szórja a kétfajta gyantakomponenst (aktivátor tartalmú gyanta és iniciátor) és a vágott szálakat (20-60 mm), amelynek darabolását egy a pisztolyba beépített vágószerkezet végzi. A pisztoly típusától függően (külső-, illetve belső keveréses) a szükséges iniciátor mennyisége a gyantához viszonyítva 1,0-3,0%.

Az így felszórt megfelelő rétegvastagságú keverék simítása, tömörítése, kibuborékoztatása kézi hengerrel végezhető el. Szórási eljárással mind közepes és nagyméretű, mind pedig tagolt görbült felületű szálerősített termékek legyártása megoldható úgy, hogy az nem tartalmaz az illesztések által esetlegesen kialakuló kisebb szilárdságú helyeket.

A technológia jellemzői: 

  • Termelékeny folyamat, nem kell az erősítőanyag szabásával bajlódni
  • Könnyen reprodukálható (állandó anyagmennyiség)
  • Robotizálható
  • Fontos a gondos görgőzés
  • Hátránya az, hogy a rövidebb szálak kevésbé hatékonyan erősítenek
  • Másik hátrány lehet az, hogy a szálak véletlenszerű elhelyezkedése nem teszi lehetővé a kitüntetett irányú erősítést.