Lauriz Art – ékszerkészítés, öntvények (0,725-7,25 kg)

6 990 Ft51 990 Ft / db (bruttó ár

1-2,5 cm vastag öntvények kialakításához javasolt.

Artikelnummer: n. v. Kategorien: ,

Beschreibung

A Lauriz Art Quick rövid fazékidővel (~40 perc) rendelkező UV-álló epoxi gyantarendszer, amely kiválóan alkalmazható öntvények és vastagabb bevonatok készítésére 10mm-es vastagságig. Több rétegben történő alkalmazás esetén az alkalmazható rétegvastagság nincs korlátozva! A LAURIZART RESIN termékcsalád fejlesztése során kifejezetten a fával történő ötvözhetősége révén kiválóan készíthetők fa-epoxi ékszerek (pl. gyűrűk, medálok, karkötők), fa-epoxi papírnehezékek, bútorelemek, asztalbevonatok, bárpultok stb.
Transzparens színezőkkel különleges esztétikai megjelenítés alakítható ki.

A Lauriz Art Slow közepes fazékidővel (~75 perc) rendelkező UV-álló epoxi gyantarendszer, amely kiválóan alkalmazható öntvények és vastagabb bevonatok, műgyanta asztalok (“river table”) készítésére 25 mm vastagságig. Több rétegben történő alkalmazás esetén az alkalmazható rétegvastagság nincs korlátozva! A LAURIZART RESIN termékcsalád fejlesztése során kifejezetten a fával történő ötvözhetősége révén kiválóan fa-epoxi műgyanta asztalok, bútorelemek, asztalbevonatok, bárpultok stb.

MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TÁROLD A LAURIZ’ART GYANTÁKAT?

A LAURIZ’ART gyanták ideális tárolási hőmérséklete +20-30 °C között. Mi történik, ha hidegben tárolom?

1. Hidegben a gyantakeverék viszkozitása megnő, sűrűn folyó állapotú lesz. OPÁLOSSÁ válhat. Ilyenkor – hideg anyagnak nagyon megnő a kötési ideje – nehezen távozik a levegő buborék a keverékből – páralecsapódás keletkezhet a felületen, ami felületi problémákat, opálosodást, hártyásodást okozhat

2. +15°C alatt tárolt gyanta kikristályosodhat, amit úgy veszel észre, hogy a víztiszta gyanta tejszerűvé válik. Ez reverzibilis folyamat, ami annyit jelent, hogy +40-50°C-ra felmelegítve az anyagot a kristályok kiolvadnak és újra víztiszta gyantánk lesz. 3. +5°C alatt megfagyhat a gyanta!!!

MIT TEGYEK, HA KIKRISTÁLYOSODOTT VAGY BEOPÁLOSODOTT A GYANTA?

Ha kikristályosodott vagy tejszerűvé vált a gyanta a hideg hatására nem kell megijedni, természetes folyamat. A gyantát 40-50°C-ra fel kell melegíteni, így visszatisztul a gyanta. Használat előtt minden esetben meg kell várni, hogy szobahőmérsékletűre visszahűljön az anyag!!!

Hogyan melegítsem fel?

A legegyszerűbb módja, ha a flakont 60-70°C-os forró vizet tartalmazó edénybe helyezzük így megvárjuk míg átveszi a hőmérsékletet.

Megjegyzés

A gyanta felhasználása előtt várjuk meg, míg visszahűl szobahőmérsékletre és csak ez után keverjük össze a térhálósítóval!

 

Zusätzliche Informationen

Felhasználási terület:

Víztiszta kis és közepes méretű öntvények készítése.

Gewicht n. v.
Fazékidő

Gyors (<60 perc)

Szín

Átlátszó

Keverési arány

100:45

Válasszon típust:

Lauriz Art Quick, Lauriz Art Slow

Technical Data Sheets

Technical Data Sheet I.
Technical Data Sheet II.

Material Safety Data Sheets

Material Safety Data Sheet - „A” I.
Material Safety Data Sheet - „B” I.
Material Safety Data Sheet - „B” II.

Das könnte dir auch gefallen …

Go to Top